tenenlezen

Wat is tenen lezen?

Tenen lezen is kijken naar de signalen van het lichaam, het geeft inzicht in karakter, persoonlijkheid en gedrag van de betreffende mens. Tijdens een reading krijg je een beeld van je kwaliteiten ten aanzien van je werk en je relaties. Tenen vertellen de waarheid en leren je accepteren zoals je bent. Als je goed naar voeten kijkt kun je heel veel zien, verschillende standen, vormen, eelt, likdoorns, rechte tenen, lange tenen, dunne tenen en ga zo maar door.

Tenen lezen is niet alleen een goed hulpmiddel om inzicht in jezelf te krijgen, maar ook in je partner of je kind. Je leert je partner en of je kind beter begrijpen als je weet hoe het karakter en gedrag in elkaar steekt. Door tenen lezen wordt vaak bevestigd wat al wist of vermoedde. Het leidt dan tot extra begrip, inzicht en betere verstandhouding

pedicure01

Wat is pedicure?

Een pedicure behandeling is meer dan alleen de nagels knippen. Ook is het behandelen van voetklachten niet het enige wat de pedicure doet. Het is een complete verzorging van de voeten.

Waarom pedicure

Het behandelen van de voeten met een pedicure is tweeledig; wegnemen van klachten en cosmetisch.De basis voetbehandeling bestaat oa uit;

  • Desinfecteren van de voethuid;
  • De verzorging van de nagels en de nagelomgeving;
  • Het verwijderen van overtollig eelt;
  • Het verwijderen van verschillende soorten likdoorns;
  • De behandeling kloven;
  • De behandeling van eventuele schimmelnagels of ingroeiende nagels;
  • Mechanisch afwerken van nagels en eelt locaties
  • Voet en onderbeenmassage.

pedicure02

De diabetische voet

Veel diabetici krijgen op den duur door hoge bloedglucosewaarden en problemen met het lichaamsweefsel. Dat heeft gevolgen voor de gezondheid van de voet. Bloedvaten raken beschadigd en de kleine bloedvaten (haarvaten) kunnen zelfs dichtslibben. De pedicure kan in een vroeg stadium problemen constateren en tijdig door verwijzen om grote problemen te voorkomen.

pedicure03

Reuma voet

Mensen met reuma ontdekken hoe belangrijk hun voeten zijn:70%-80% krijgt voetklachten. Door de ziekte krijgen de voeten vaak een andere vorm,”normale”schoenen passen niet meer en het lopen doet pijn. Het is dan ook van groot belang dat juist veel aandacht wordt besteed aan de verzorging van deze voeten, om zodoende complicaties in de vorm van wondjes, vergroeiingen of ontstekingen te voorkomen. Het is dan ook verstandig uw voet dagelijks te controleren en te laten verzorgen met de aantekening “reumatische voet”.Diabetische voet en Reuma voet, kunnen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door uw ziektekosten verzekering.

pedicure04

Cosmetische voetverzorging

Een verwenbehandeling van de voeten. Bestaande uit een voetbad, een scrub (peeling) een verwarmend of verkoelend voetmasker en een voet en onderbeenmassage.Praktijk Sanoek werkt met producten van Signora Collina cosmetische voetverzorging met een passie voor de natuur (100% natuurlijk), op basis van aroma Therapie.